Nieuwe actieflyer

Geldig tot 23 november 2018

KLIK HIER

Induction heating

Visser Las/Snijtechniek introduceert induction heating. Inductief verwarmen op roterende producten: een revolutionair systeem voor de Nederlandse en Belgische markt.

In samenwerking  met RHS uit de UK hebben wij voor Nederland, België en Duistland het exclusieve recht van verkoop voor dit gepatenteerd contactvrij verwarmen op een roterend werkstuk.

Inductie verwarmen is een methode waarbij door magnetisme warmte wordt opgewekt door elektrische energie. De winst is enorm in tegenstelling tot bij het gebruik van branders, elektrische elementen of infrarood branders.

Met dit systeem van RHS zijn de voordelen enorm. Geen kabels meer nodig bij het roterende werkstuk en het is razendsnel op de gewenste temperatuur.

 

Uw winst is enorm; U last en verwarmt in één proces.
De opwarming gebeurd vanuit het metaal met een perfect rendement. Geen verlies van energie inbreng. Temperatuur controle is nu 100% perfect door dit gepatenteerde systeem.

Indien gewenst kan het proces worden gecontroleerd door een digitale recorder. Deze registreert de temperatuur gedurende het gehele proces. Diameter variatie is geen probleem door de verschillende scharnieren en uitvoeringen kunnen er veel toepasbare diameters razendsnel verwarmt worden.

 

Opleiden eigen personeel

Opleiding en scholing kan door Visser Las/Snijtechniek gerealiseerd worden op de werkvloer. Wij verhuren het materieel op de door u gewenste locatie. Dit contactvrij systeem is door RHS gepatenteerd op de toepassing en in de combinatie van de apparatuur en registratie en in de beweging van het product.

Indien u interesse heeft in een demo neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onderstaand vind u een praktijk voorbeeld.

Pijp materiaal staal diameter +/- 1200 mm dikte 15mm in 5 minuten egaal verwarmd op 150 graden Contactvrij systeem

Voorbeeld contactloos verwarmen